blog


Scalp wat..........!?

Scalp...........Micro..............Pigmentatie

Scalp Micropigmentatie........als je het langzaam uitspreek gaat het je lukken....!

Eigenlijk zit de verklaring van dit alternatief voor een pruik, haarstuk of haartransplantatie al in de naam zelf verborgen.

SCALP geeft aan dat het om het deel van het hoofd gaat waar de hoofdharen groeien inclusief bakkebaarden.

MICRO geeft aan dat het om zeer kleine deeltjes gaat.

PIGMENTATIE is een handeling waarmee je pigment aanbrengt in de huid.

Het enige dat nog ontbreekt is het instrument waarmee pigment in de huid wordt gebracht. Dat gaat namelijk via een zeer dunne (niet holle) naald die zeer snel op en neer beweegt. 

Wellicht is er nu al wat meer duidelijkheid............

Overigens kun je deze behandeling ook in het baardgebied bij mannen toepassen. Bijvoorbeeld als er open plekjes zijn in de bakkebaarden of in de stoppelbaard.


En wat kun je met deze techniek doen?

Met de naald breng je pigment in de huid in de vorm van zeer kleine puntjes (Micro dots). Als deze op de juiste manier in de huid wordt gepigmenteerd lijkt het exact op een zeer kort geschoren haar. 

Als je veel van deze dots bij elkaar ziet lijkt het net also je je haar kort geschoren hebt. 

Op deze manier kunnen bijvoorbeeld kale plekken op het hoofd of in het baardgebied opgevuld worden. 

Littekens veroorzaakt door een haarstransplantatie of ongeluk kunnen worden gecamoufleerd en bakkebaarden of stoppelbaarden die niet compleet zijn kunnen worden opgevuld zodat het weer een volledige baard is.En dan? 

Hoe ziet een behandeling in elkaar?

De duur en de prijs van een behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandelt moet worden. In principe bestaat een behandeling uit 3 tot 4 sessies die ieder ongeveer 3,5 uur duurt. 

Na een intake gesprek waarin de wensen en mogelijkheden worden besproken start de behandeling. In het geval van Alopecia Totalis of Universalis (dan is er helemaal geen haar op het hoofd) wordt er eerst een nieuwe haarlijn getekend die past bij de leeftijd en de wensen van de klant.

De prijs van een behandeling kan beginnen bij € 500,- en is maximaal € 2.500,- indien het gehele hoofd moet worden behandeld. Als je deze prijs bijvoorbeeld vergelijkt met een goed uitgevoerde haartransplantatie dan ben je voordeliger uit.

Indien de behandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd bijlft het pigment 6 tot 8 jaar zitten.


Afspraak maken of meer informatie? 

Wil je meer informatie? 
Bel me en dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek.

Albert Jelsma
Specialist in Scalp Micropigmentatie