informatie

Scalp Micropigmentatie is een methode voor het camoufleren of opvullen van kale of dunbehaarde plekken, littekens en het camoufleren van kaalheid veroorzaakt door Alopecia.

In Amerika is het al een geaccepteerd alternatief of aanvulling voor een pruik, haarstuk of een haartransplantatie. 

Voor wie kan Scalp Micropigmentatie iets betekenen?

 

kaalheid

Androgene Alopecia

 

Androgene Alopecia is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij mannen. Het betreft ongeveer 70% van de Nederlandse mannen en kan al in de pubertijd beginnen. Het overmatige haarverlies begint meestal bij de kruin in combinatie met de haarlijn die inhammen krijgt en daardoor steeds meer naar achteren verplaatst. Deze vorm komt ook voor bij vrouwen maar in veel mindere mate. Het begint dan meestal rond de menopauze. De haarlijn blijft dan vaak intact en de haren worden dunner. Zie zijn daardoor kwetsbaarder en breken eerder af. De hoofdhuid ziet er bij deze vorm van Alopecia normaal uit. Als hoofdoorzaak is vooral genetisch bepaald.


litteken

Littekens (haartransplantatie)

 

Ondanks dat de technieken van haartransplantatie steeds beter zijn geworden zijn er nog steeds specialisten en klinieken die hun patienten achterlaten met littekenvorming op het hoofd. Meestal is dat op het achterhoofd die meestal wordt gebruikt als donorgebied. Het komt ook voor dat de getransplanteerde haren niet groeien. Dit veroorzaakt inconsistentie in de haarstructuur en vault daardoor op. Scalp Micropigmentatie of Micro Haar Pigmentatie kan in deze situatie de littekens camoufleren en de dichtheid opvullen.


alopecia

Alopecia Areata

 

Alopecia Areata uit zich in het ontstaan van overmatig haaruitval op verschillende plekken (spots) op het hoofd. Deze vorm kan ook de baardstreek en wenkbrauwen aantasten. Tevens is soms sprake van pigmentverlies. Dat is dan vooral aan de randen van de kale plekken. De oorzaak van deze vorm is nog steeds onbekend maar stress wordt vaak genoemd als uitlokkende factor.


alopecia_totalis_universalis

Alopecia Totalis en Universalis

 

Twee andere vormen van Alopecia zijn Alopecia Totalis en Universalis. Bij Totalis is alleen al het hoofdhaar afwezig, inclusief de wenkbrauwen en wimpers. Bij Universalis is al het lichaamshaar afwezig en is een vergevorderd stadium van Alopecia Areata. Dit is de meest ernstige vorm van Alopecia. Ook de oorzaak van deze vormen is onbekend maar er zijn aanwijzigen dat het genetisch bepaald is.


kalende_plekken

Dun behaarde en kalende plekken

 

Doordat een plek op het hoofd (vaak bij de kruin, scheiding of haarlijn) minder haargroei heeft vergeleken met het gebied eromheen kun je makkelijker op de hoofdhuid kijken. Deze plek valt daardoor ook extra op. Met de Scalp Micropigmentatie techniek kun je dit effect verminderen door op de juiste punten micro-dots in de hoofdhuid te pigmenteren.

" De 2e behandeling gehad. Ging goed tot ik het niet meer uithield op m'n buik. Neusholtes liepen te veel en te vaak dicht. Albert ging mij rechtop (zittend) zetten en ging mij toen verder behandelen. Was voor hem ook een grote omschakeling, staand en zijn handen/armen heel anders in balans te moeten zetten om te kunnen pigmenteren.. na wat houdingen met z'n armen en hand uitproberen, had hij weer een balans gevonden en heeft hij staand het laatste stuk afgemaakt. Je kon duidelijk, na afloop, zien dat het hem veel meer inspanning en concentratie had gekost, maar dat liet hij tijdens de behandeling, heel professionee,l niet merken. De comfort van de klant staat duidelijk voorop.. CHAPEAU MAN...We waren allebei heel tevreden na afloop. Ik voelde me schuldig dat ik niet langer liggend had volgehouden. Ik kijk uit naar de volgende behandeling a.s woensdag...!!! "

Elja Baas (Facebook - 1 oktober 2017)

Manier van werken

Een Scalp Micropigmentatie behandeling bestaat minimaal uit 3 tot 4 sessies van ongeveer 3 uur tot 4 uur per sessie. Om deze goed te bepalen is het noodzakelijk dat er een intakegesprek wordt ingepland. In dit gesprek wordt besproken of ik je kan behandelen zoals jij wenst en de duur van de totale behandeling. In sommige gevallen moet de exacte prijs ook in het intakegesprek bepaald worden. Na het intakegesprek kan de eerste behandeling starten. Daarna worden er afspraken gemaakt voor de volgende sessies.

Behandelingen

(ga met de muis over de behandelingen voor meer informatie).

Zone 1 Haarlijn
Micropigmentatie van haarlijn en frontale scalp. Behandelingsduur ongeveer 4 uur.
Zone 1 Haarlijn
4 uur - € 750,00
Zone 2 rand kruin
Micropigmentatie van deel dat aansluit op haarlijn (deel 1) tot aan de kroon van de scalp. Behandelingsduur ongeveer 3 uur.
Zone 2 rand kruin
3 uur - € 300,00
Zone 3 en 4 kruin en rand
Micropigmentatie van zone 3 en 4 hebben alleen een goed resultaat als de zones 3 en 4 samen worden behandeld. Behandelingsduur ongeveer 4 uur.
Zone 3 en 4 kruin en rand
4 uur - € 450,00
Volledige scalp
Micropigmentatie van de hele scalp inclusief haarlijn, achterhoofd en bakkebaarden. Deze behandeling is in 3 tot 4 sessies. Totale duur ongeveer 12 uur.
Volledige scalp
12 uur - € 2200,00
Retouch zone 1 met haarlijn
Het gepigmenteerde gebied kan na verloop van tijd vervagen. Dat is afhankelijk van de persoon, zonlicht en andere externe omstandigheden. Dit kan bijgewerkt worden door middel van een retouch.
Retouch zone 1 met haarlijn
4 uur - € 600,00
Retouch zone 2 rand kruin
Micropigmantatie kan na verloop van de tijd vervagen. Dit is afhankelijk van de persoon en door bijvoorbeeld de zon en andere externe omstandigheden. Dit kan bijgewerkt worden door een Retouch.
Retouch zone 2 rand kruin
2 uur - € 150,00
Retouch zone 3 en 4
Micropigmentatie kan na verloop van tijd vervagen afhankelijk van de persoon en door bijvoorbeeld de zon en andere externe omstandigheden. Dit kan bijgewerkt worden door een Retouch.
Retouch zone 3 en 4
4 uur - € 250,00
Alopecia hoofd
De duur en prijs van de behandeling van Alopecia Areata op het hoofd of in het baardgebied met micropigmentatie is afhankelijk van de mate van de aandoening. Behandeling en prijs na consult.
Alopecia hoofd
Duur en prijs variërend
Alopecia baardgebied
Het gepigmenteerde gebied kan na verloop van tijd vervagen. Dat is afhankelijk van de persoon, zonlicht en andere externe omstandigheden. Dit kan bijgewerkt worden door middel van een retouch.
Alopecia baardgebied
Duur en prijs variërend
Littekens
Scalp Micropigmentatie van littekens door haartransplantatie (F.U.T. of F.U.E. methode) of ongeluk. Behandelingsduur en prijs wordt bepaald na consult.
Littekens
Duur en prijs variërend

Over ScalpContour

 

Ik streef altijd naar een natuurlijk en perfect resultaat. Dit vergt kennis en geduld. Ook van de klant wordt geduld verwacht omdat een behandeling uit minimaal 3 sessie bestaat van ieder ongeveer 3,5 uur. 

Om mijn kennis en techniek op nivo te houden is het belangrijk dat ik continu van de nieuwste behandeltechnieken en materialen op de hoogte blijf en daarvoor reis ik geregeld de wereld over om trainingen en congressen bij te wonen.

Consistentie is bij Scalp Micropigementatie essentieel. Dit bereik ik doordat ik de enige specialist ben in mijn praktijk zodat de manier van werken en het resultaat bij elke klant hetzelfde is.

 

Over ScalpContour
 

 
Traning ScalpContour

Mijn training

 

Om een van beste specialisten in Scalp Micropigmentatie te worden en blijven wilde ik getraind worden door een aantal van de beste specialisten in de branche. Daarom heb ik mijn kennis over techniek en theorie geleerd bij Hughes Pastoret in Brussel Belgie en Simon Lane en Paul Clark van Brandwood Clinic International in Birmingham Engeland.

Training ScalpContour